10 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τιμώντας την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου του 1948.

Στην πρώτη πρόταση αυτής της Διακήρυξης αναφέρεται ότι η αναγνώριση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο, ενώ στο 1ο άρθρο υπογραμμίζεται ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

Στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους, αλλά και όλων των ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρεπής διαβίωση απειλούνται.

Δεν ξεχνάμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν προνόμια ή παραχωρήσεις, αλλά θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι χωρία καμία εξαίρεση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο