4- 6 Ιουνίου 2021 – Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Legends of Disability

4- 6 Ιουνίου 2021 – Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Legends of Disability


Στις 4, 5, & 6 Ιουνίου 2021, οι ένοικοι και οι θεραπευτές της Δομής Φθιώτιδας συμμετείχαν στο 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών “Legends of Disability”, με έδρα την Αθήνα. Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να γνωρίσουμε την αναπηρία από όλες τις σκοπιές και να παίξουμε πρώτοι το παιχνίδι Legends of Disability που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε role models.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ οι ένοικοι και οι θεραπευτές παρακολούθησαν την παρουσίαση του έργου Legends of Disability και του προγράμματος Active citizens fund. Την δεύτερη και τρίτη μέρα συμμετείχαν σε ομάδες για να δημιουργήσουν και να παίξουν παιχνίδια για ψυχαγωγικούς και ενδυναμωτικούς σκοπούς, με κεντρικό θέμα την ευαισθητοποίηση για την έννοια της αναπηρίας.

Το έργο “Legends of Disability” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU – inclusion | games | education και εταίρους τους BEST BUDDIES Ελλάδας, ΠΕΡΠΑΤΩ και ΦΡΟΝΤΙΖΩ. To Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την έμπνευση ατόμων με αναπηρίες όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου 

Δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης 

Μετάβαση στο περιεχόμενο