5ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας στη Λαμία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022, στην Πλατεία Πάρκου, στη Λαμία, το 5ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας με θέμα «Ταξιδεύοντας στο Ευ Ζην της Ψυχικής Υγείας» διαδίδοντας το  μήνυμα «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα». 

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων με τους φορείς ΕΠΑΨΥ (Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος), Κοι.Σ.Π.Ε. «ΑΝΕΜΩΝΗ» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΝΕΜΩΝΗ»), ΠΕΨΥκΚΑ (Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής), ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας), με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος.

Στο Φεστιβάλ μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Γιώργος Κυροδήμος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Τζούφλας, Δημήτρης Ρίζος, Παναγιώτης Στασινός, Γιάννης Ζωγράφος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Ευμορφία Ρουποτιά, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή Αργύρη και δεκάδες πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τα ψυχικά νοσήματα. 

Οι δράσεις – εκδηλώσεις απευθύνονταν σε ενήλικες και παιδιά και περιελάμβαναν, ενημέρωση πολιτών, έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια  (με τη συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φθιώτιδας και του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας), εικαστική παρέμβαση από τα Εικαστικά εργαστήρια Δήμου Λαμιών και μουσικά δρώμενα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο ΜΑΝ ΕΝΑ και το Μουσικό Σχολείο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο