7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με θέμα: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο».

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, υλοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ψυχική Υγεία στη μετά covid εποχή».  Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκαν για θέματα Ψυχικής Υγείας, την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την καλλιέργεια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας.

Η ψυχική ανθεκτικότητα δεν είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο κανείς γεννιέται. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί ο καθένας μας να ενισχύσει την δική του ψυχική ανθεκτικότητα. Η ψυχοθεραπεία, η ενασχόληση με ευχάριστες δραστηριότητες που έχουν νόημα για μας, ο διαλογισμός, η επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους, η επαφή με τη φύση, ο εθελοντισμός είναι μερικά από τα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της και να μας βοηθήσουν να ζήσουμε μία καλύτερη ζωή.

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο Κεντρικό Δελτίο Δέλτα News: (36′.56″)

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο