ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΨ Π.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ – 12.3.2020

Η ΕΚΨ Π.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του νέου κορωναϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων του Ελληνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα:
· Αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες δράσεις αγωγής κοινότητας – ενημερωτικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, σεμινάρια, ημερίδες, δράσεις με μονάδες προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολεία, δράσεις με συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και άλλους κοινωφελής συλλόγους.
· Λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας τόσο για τους ασθενείς όσο και γiα το προσωπικό.
· Οι Μονάδες και τα γραφεία εφοδιάζονται με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που συστήνεται αρμοδίως.
· Προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερωθεί και εκπαιδεύονται για την τήρηση των Οδηγιών ατομικής υγιεινής και των κανόνων καθαριότητας.
· Έχουν ανασταλεί όλες οι εκπαιδευτικές και κλινικές δραστηριότητες που αφορούν φοιτητές, εθελοντές.
· Τα περιστατικά με αυξημένες ανάγκες εξυπηρετούνται με τη χρήση τεχνολογίας skype ή τηλεφωνικών ραντεβού.
· Για τους ασθενείς που προσέρχονται στις Μονάδες με την είσοδό τους στο χώρο λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις όπως χρήση αντισηπτικού, τήρηση απόστασης κτλ
· Έχει γίνει ενημέρωση των ασθενών για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζουμε τα προστατευτικά αυτά μέτρα ώστε να συμβάλουμε και εμείς με την σειρά μας στην συλλογική προσπάθεια μείωσης της διασποράς του ιού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας που συστήνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.eody.gov.gr
καθώς και στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ www.moh.gov.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο