Ανοιχτή συζήτηση για ψυχοκοινωνικά θέματα με τη συγγραφέα Τ. Επτακοίλη στο “Μεγάλο Καφενείο 1929” Άμφισσας

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου),το «Μεγάλο Καφενείο 1929» στην Άμφισσα σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις 18.30 μια ανοιχτή συζήτηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κα Τασούλα Επτακοίλη. 

 

Στο έργο της συγγραφέως αναλύονται θέματα ιδιαίτερα επίκαιρα για τη σημερινή κοινωνία, όπως η αγάπη προς το έτερον, η υπέρτατη αξία της αλληλεγγύης και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι ήρωες της Επτακοίλη είναι τα ζώα της διπλανής πόρτας ή και της διπλανής αυλής τα οποία λαμβάνουν μορφή ήρωα, όταν αυτό χρειαστεί, για να βοηθήσουν χωρίς αντάλλαγμα κάθε απαρηγόρητο πλάσμα της Γης.  

 

Το θέμα που πραγματεύεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων για το 2019 είναι «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, τα Μουσεία καλούνται να ξεπεράσουν τους ακαδημαϊκούς συμβατικούς ρόλους τους και μέσω της σύνδεσης της παράδοσης με την σύγχρονη κοινωνία, να καταστούν κομβικά σημεία λαών και πολιτισμών διακηρύσσοντας παράλληλα την άρρηκτη σχέση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το φυσικό περιβάλλον, στοιχεία τα οποία αποτελούν το δίπολο του χαρακτήρα του Δελφικού τοπίου από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.

 

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών, κα Έλλη Ρομβοτσάνου – Κοτσάνου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας. 

 

Στη συζήτηση καλούνται να λάβουν μέρος φορείς και άτομα που ασχολούνται με την προστασία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο