Δελτίο Τύπου: Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στα “Ανοιχτά Σχολεία” του δήμου Αθηναίων

 

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 – Νέο σεμινάριο που θέτει στο επίκεντρο τον «Πρωταγωνιστικό ρόλο του εκπαιδευτικού Γενικής και Ειδικής Αγωγής στη ‘Νέα σκηνή’ της σχολικής κοινότητας» υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00-3.15 μ.μ. στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου ΑΘηναίων. Η δράση θα υλοποιηθεί στο ανοιχτό 13ο Δημοτικό Σχολείο (Στίλπωνος 38, Μετς).

Η καινοτόμος πρωτοβουλία με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπει τα σχολικά κτίρια σε κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά φιλοξενώντας τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα για άτομα όλων των ηλικιών.

Στόχος του 3ωρου βιωματικού σεμιναρίου είναι να διερευνηθεί ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του εκπαιδευτικού σε μια περίοδο ρευστότητας και παρατεταμένης κρίσης εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. «Οι εκπαιδευτικοί είναι ένα κοινό που εκτιμήσαμε ότι απαιτεί την προσοχή και τη στήριξή μας καθώς καλούνται να διαχειριστούν σύνθετες και απαιτητικές καταστάσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τα παιδιά, οι οποίες εντείνονται ειδικά σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης», αναφέρει η ψυχολόγος και συντονίστρια των σεμιναρίων της Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ Δέσποινα Κατσούδα.

Ο φορέας επέλεξε για την υλοποίηση του σεμιναρίου το δημιουργικό μοντέλο της δραματοθεραπείας, η οποία εκτός από τη λεκτική επικοινωνία, αξιοποιεί όλες τις εκφραστικές δυνατότητες του ανθρώπου μέσα από το ρόλο και τη μεταφορά. Πρόκειται για μια μέθοδο που στηρίζεται στην αντίληψη ότι το θέατρο περιέχει ενδογενείς θεραπευτικές ιδιότητες και υπάγεται στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της Τέχνης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής ενώ ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και τα βιωματικά σεμινάρια στο: https://www.athensopenschools.gr/ ή στο FB Ανοιχτά Σχολεία

Εισηγήτριες-συντονίστριες: Βουνάτσου Γιασμίνα-Κασταμονίτου Ανθή Δραματοθεραπεύτριες με εμπειρία στη Γενική και Ειδική Αγωγή

Για δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.athensopenschools.gr ή καλέστε στο 2105277089.

Μάθετε περισσότερα για την Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.

 www.ekpse.gr

Ακολουθήστε μας σε fb & twitter

https://www.facebook.com/ekpse/, https://twitter.com/EKPSE

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας  είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981, δημιουργώντας τις ρίζες του ήδη από το 1964. Υπό την επιστημονική ευθύνη του Π. Σακελλαρόπουλου, και ως ένας από τους ιστορικότερους φορείς στο χώρο της κοινωνικής-κοινοτικής Ψυχιατρικής στη χώρα μας, εργάζεται συστηματικά στο πεδίο της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας στις σχολικές κοινότητες και πραγματοποιεί πολυάριθμες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.ekpse.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο