ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στον Επάλοφο Φωκίδας

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας διοργανώνει εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (παιδότοπος) την Πέμπτη 30 Μαϊου 2024 στην Πλατεία Επταλόφου στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης του προγράμματος Αγωγής Κοινότητας. Η δράση αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Επταλόφου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επταλόφου και την Τοπική Κοινότητα.

 Οι Παιδότοποι είναι δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά και αποσκοπεί στην προαγωγή της ελεύθερης έκφρασής τους, στη δημιουργική απασχόλησή τους και κυρίως στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλοϋποστήριξης και της συνεργατικότητας. Η λειτουργία Παιδότοπων δημιουργεί άριστες συνθήκες πρόληψης διαταραχών και έγκαιρης παρέμβασης με τη συνεργασία της οικογένειας και των σχολείων.

Ο παιδότοπος περιλαμβάνει ομαδικές εικαστικές δράσεις (ζωγραφική σε ομάδες ή μεμονωμένα, κατασκευές, χειροτεχνίες), αφηγήσεις, ομαδικά κινητικά παιχνίδια, και παραδοσιακά παιχνίδια. Αξιοποιούνται η τέχνη, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ως σημαντικά μέσα σύσφιξης των δεσμών της κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2265022600

Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr & https://www.facebook.com/ekpse/

Μετάβαση στο περιεχόμενο