Δελτίο Τύπου: Εικαστικά δρώμενα και βιωματικά σεμινάρια σε σχολεία της Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Διήμερη δράση προγραμματίζεται στην πόλη της Άμφισσας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018 (11:00 -13:00) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) ν. Φωκίδας. Η δράση περιλαμβάνει την εικαστική αποτύπωση του μηνύματος που θα σταλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σε τοίχο της πόλης της Άμφισσας (επί της οδού Γιδογιάννου). Το δρώμενο που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας, το  3ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας, το Γυμνάσιο Άμφισσας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φωκίδας και το ΚΔΑΠ Δήμου Δελφών θα πλαισιωθεί από εικαστικούς του 3ου Δημοτικού και της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ., οι οποίοι θα συνεργαστούν με τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. 

 

«Η Παγκόσμια Ημέρα είναι μία ημέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας, με σεβασμό και ευαισθησία έναντι των Ατόμων με Αναπηρία. Μια ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες αυτών των ατόμων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση», δηλώνει η Αθανασία Τζιμαρά, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας.

 

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας  γύρω από  ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία καιπροαγωγής μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας. «Τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συλλογικά και μας αφορούν όλους», σημειώνει σχετικά η κα Τζιμάρα.

 

Επιπρόσθετα, επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. θα πραγματοποιήσουν βιωματικό σεμινάριο σε παιδιά Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας το πρωί της Τρίτης 4/12.

 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο