ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επετειακό Forum ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος στην Αλεξανδρούπολη

Επετειακό Forum

40 χρόνια της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος

«Ερχόμενοι από το μέλλον, τιμώντας το πολύτιμο παρελθόν.»

 

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει επετειακό Forum, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 / Ώρες 18:00-21:00, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης – αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» (2ος όροφος).

Η δημόσια αυτή ανοικτή εκδήλωση είναι ένα επιστημονικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον Καθηγητή Ψυχιατρικής–Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, ιδρυτή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Βασίζεται στην επιθυμία παλιών και νεότερων επαγγελματιών ψυχικής υγείας να τιμήσουν το έργο του, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο αύριο.

Είναι ένας φόρος τιμής στον Επιστήμονα, το Δάσκαλο, τον Οραματιστή, που πρωτοστάτησε στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της χώρας, συνέβαλε σε θεσμικές αλλαγές, ενέπνευσε γενιές επαγγελματιών ψυχικής υγείας, και κυρίως αγάπησε και στάθηκε δίπλα στον ευάλωτο ασθενή, χτίζοντας ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του.

Αποτελεί αφορμή για έναν διάλογο με την κοινότητα, βασικό πυλώνα της «ανάπτυξης» της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, που οραματίστηκε ο Π. Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του. Μια κοινότητα, που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Εταιρίας, από τότε που ο Καθηγητής ανέλαβε την έδρα της Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1985.

Σας καλούμε όλους να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με αναμνήσεις και όνειρα, με χιούμορ και συγκίνηση: 40 χρόνια γεμάτα προσφορά στον άνθρωπο, στον τόπο και στην κοινότητα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δείτε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος

Δ/νση: Λεονταρίδου 2, Αλεξανδρούπολη

Πρόσωπο επικοινωνίας: Σοφία Δογιαμάζη

Τηλ: 2551038178, 2551020656 – εσωτ.1

Email: ekpsale1@gmail.com

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο