Δελτίο Τύπου – Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτών παιδιών σχολικής ηλικίας

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας θα υλοποιήσει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Φωκίδας με τίτλο: “ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ”

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου και θα πραγματοποιείται μία φορά το μήνα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε άλλους εκπαιδευτές παιδιών σχολικής ηλικίας. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα σεμινάρια είναι το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Ν. Φωκίδας (Διεύθυνση: Σαλώνων 29, Άμφισσα).

Το πλαίσιο περιλαμβάνει θεωρητική παρουσίαση και βιωματική προσέγγιση και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν την ανάλυση των σταδίων ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, την αναγνώριση, διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων, καθώς και την κατανόηση της δυναμικής των ομάδων και των τρόπων επικοινωνίας που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές. Επιπλέον, στόχος του σεμιναρίου είναι η αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τον συντονισμό των συναντήσεων θα έχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Ν. Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.
Οι ημερομηνίες και ώρες του επιμορφωτικού προγράμματος διαμορφώνονται ως εξής:
1η συνάντηση: Τετάρτη 11/3/2020, ώρες 17:00 – 20:00
«Εισαγωγική Συνάντηση – Γνωριμία, Θεματική ενότητα: Τρόποι επικοινωνίας της ομάδας»
2η συνάντηση: Τετάρτη 8/4/2020, ώρες 17:00 – 20:00
Θεματική ενότητα: «Τα στάδια της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών»
3η συνάντηση: Παρασκευή 15/5/2020, ώρες 17:00 – 20:00
Θεματική ενότητα: «Αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων»
4η συνάντηση: Τρίτη 26/5/2020, ώρες 16:00 – 20:00
Θεματική ενότητα: «Διαφορετικότητα»

Για την συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα χρειαστεί η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων μέχρι τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020 και λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων (25 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα (Νομού Φωκίδας)”, του Ε.Π. “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΛΑΔΑ”, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 10 “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), Κωδικός Πρόσκλησης: 51, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 3303, ΟΠΣ – MIS 5038236 και αφορά το υποέργο 2 Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο πλαίσιο ενίσχυσης της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε: 22650 22600 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 16.00.

Δείτε εδώ την αφίσα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σημείωση: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Φ.2.1/ΕΧ/19178/Δ7/10-02-2020 σχετική έγκριση υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας που έχει λάβει η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος από τη Γενική Δ/νση σπουδών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο