Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο για τη δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 4ος: Μάιος 2024 – Ο Λούλουδος»

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο για τη δράση

«Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά.

Σταθμός 4ος: Μάιος 2024 – Ο Λούλουδος»

Με μια παιχνιδιάρικη και καλοκαιρινή νότα, πραγματοποιήθηκε η δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 4ος: Μάιος 2024 – Ο Λούλουδος». Επειδή πολλές φορές ο δρόμος του «μαζί» περνά από το παιχνίδι, το Κέντρο Ημέρας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος) συνεργάστηκε με αξιόλογους συλλόγους του Δήμου μας και του Νομού ΑΣ Ακαδημία 94, Ηνίοχος Α.Σ., ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ, Σύλλογος Ελιά, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Άμφισσας, με αγάπη για τον άνθρωπο, τα παιδιά και το παιχνίδι.

Το πρωινό της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 γέμισε η πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα με περισσότερα από 80 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Εκεί μεγάλοι θυμήθηκαν παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν και τα παιδιά, με την πολύτιμη καθοδήγηση των μελών του κάθε φορέα, έμαθαν και έπαιξαν με την ψυχή τους παιχνίδια παλιά, παραδοσιακά, που τα ενθουσίασαν. Συνοδοί των παιδιών, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι, μέλη και εργαζόμενοι της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον.

Παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες, τσατσάκια (τσιγκάκια), ψείρες,  μήλα, σούτο (κουτσό με κεραμιδάκια), τριχοπούλα (σχοινάκι), αλάτι ψηλό, αλάτι χοντρό είχαν την τιμητική τους. Στη συνέχεια και υπό το άκουσμα «Άσπρα καράβια» πιαστήκαμε όλοι χέρι χέρι γύρω από το σιντριβάνι χορεύοντας και τότε πολύχρωμα, χάρτινα καραβάκια τοποθετήθηκαν μέσα στο σιντριβάνι συμβολικά.

Στο τέλος της δράσης δόθηκε στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, ένα γλυκό κέρασμα, μία ευγενική προσφορά της κοινότητας Άμφισσας, καθώς και ένας έπαινος συμμετοχής στα παιδιά που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Η ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τους κάτωθι για τη συμβολή τους:

  • τα παιδιά και τους ενήλικες για την άμεση ανταπόκρισή και τη ζωντάνια τους,
  • τους συνεργαζόμενους συλλόγους για την εξαιρετική συνεργασία από την αρχή της δράσης
  • τον Δήμο Δελφών και την τοπική κοινότητα Άμφισσας για την αμέριστη υποστήριξη,
  • την επιχείρηση Ξηρός Ηλεκτρονική (Ξηρός Λεωνίδας Ε.) για την ηχητική κάλυψη της δράσης
  • το ζαχαροπλαστείο Μπάφας

Συνεχίζουμε όλοι δυναμικά το κοινό μας ταξίδι προσμένοντας τον επόμενο σταθμό της Παιχνιδομηχανής με ακόμη περισσότερα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια!

Μετάβαση στο περιεχόμενο