Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο για τη δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά».

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο για τη δράση

«Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 1ος: Δεκέμβριος 2022 – Τα Χριστούγεννα»

της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και τοπικών συλλόγων

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 1ος: Δεκέμβριος 2022 – Τα Χριστούγεννα» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος) σε συνεργασία με αξιόλογους συλλόγους του Δήμου μας και του Νομού Ηνίοχος Α.Σ., ΑΣ Ακαδημία 94, Σύλλογος Ελιά, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Άμφισσας με αγάπη για τα παιδιά και το παιχνίδι.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 η Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα υποδέχτηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με άρωμα Χριστουγέννων τη μαγεία της παιδικής ηλικίας. Γέμισε με παιδικά χαμόγελα, χαρούμενες φωνές και μνήμες. Περισσότερα από 120 παιδιά διαφόρων ηλικιών, όπως και ένοικοι από τις στεγαστικές δομές της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος έπαιξαν παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς, των γονέων τους, παιχνίδια άμιλλας και συνεργασίας (περνά, περνά η μέλισσα, η μικρή Ελένη, πετάει, πετάει … ο γάιδαρος!, οι φωλιές, ένα δύο τρία … έτοιμη η φωτογραφία, αλάτι ψηλό, αλάτι χοντρό, τυφλόμυγα, τενεκεδάκια, αμάδες, τζαμί, μήλα, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα κ.ά.) με την καθοδήγηση μελών του κάθε φορέα. Και ταυτόχρονα γέμισε ικανοποίηση τους συνοδούς των παιδιών, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλους που παρακολούθησαν την δράση. Ο χορός στο τέλος γέμισε ακόμη περισσότερο την ψυχή μας! Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο συμμετοχής και απόλαυσαν ένα γλύκισμα.

Ευχαριστούμε εγκάρδια τα παιδιά που με την ανταπόκρισή τους έδωσαν το δικό τους μήνυμα. Η σχέση παιχνιδιού και παιδιού είναι ουσιαστικά «σχέση ζωής». Παρόλο που σήμερα η τεχνολογία, οι οθόνες και το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, υπάρχει χώρος − χρόνος για ουσιαστικό παιχνίδι.

Η ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος ευχαριστεί ολόψυχα τους συνεργαζόμενους συλλόγους και συνεχίζουμε δυναμικά το κοινό μας ταξίδι! Επιπρόσθετα, ευχαριστεί για την αμέριστη υποστήριξη τον Δήμο Δελφών και την Τοπική Κοινότητα Άμφισσας, την ΕΠΣ Φωκίδας για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον κο Φάνη Τσάκαλο που εθελοντικά αποτύπωσε μοναδικά την παιχνιδοδράση μας, καθώς την κα Μαρία Κάκκου, Παιδίατρο για την κάλυψη σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Σε αναμονή για τον επόμενο σταθμό της Παιχνιδομηχανής με ακόμη περισσότερα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια!

Καλές γιορτές με υγεία, καλοσύνη, γενναιοδωρία, αγάπη και ταπεινότητα.

Βρείτε εδώ το Δελτίο Τύπου.

dav
Μετάβαση στο περιεχόμενο