Δελτίο Τύπου: Ημερίδα στη Φωκίδα “Κατάθλιψη και τρόποι αντιμετώπισης”

Ενημερωτική ημερίδα γύρω από το επίκαιρο και μείζον κοινωνικό θέμα «Κατάθλιψη και τρόποι αντιμετώπισης» διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Πανόρμου και Ερατεινής σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και το Κέντρο Υγείας Ιτέας την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 18:00 στο χώρο «Ρούμπη» της ταβέρνας «Κατίνα» στην Ερατεινή:

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, την πρόληψη της ψυχικής νόσου και την καταπολέμηση του στίγματός της. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την έννοια της κατάθλιψης. 

 

Σύμφωνα με έρευνες η οικονομική κρίση έχει λειτουργήσει ως επιβαρυντικός παράγοντας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη να έχει αυξηθεί. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να παρέχεται έγκυρη ενημέρωση γύρω από το θέμα αφενός βοηθώντας όσους βιώνουν τις συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης και αφετέρου συμβάλλοντας στην αποδοχή και σωστή αντιμετώπισή της.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

18.00 

Εισαγωγή- Καλωσόρισμα, Σύλλογοι Γυναικών Πανόρμου και Ερατεινής, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Ταράτσα

 

18:15 

«Κατάθλιψη: Μια ασθένεια του συναισθήματος», Παναγιώτα Πανοπούλου, Ιατρός Κέντρου Υγείας Ιτέας

 

18:45 

«Κατάθλιψη και τρόποι αντιμετώπισης», Σταυρούλα Μπαζίγου, ψυχολόγος, Δέσποινα Παπαϊωάννου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας

 

19:15 

Βιωματική άσκηση: «Βρίσκοντας τρόπους επιβίωσης σε δύσκολες εποχές» Δέσποινα Παπαϊωάννου, Σταυρούλα Μπαζίγου

 

19:45 

Συζήτηση – κλείσιμο

Μετάβαση στο περιεχόμενο