Δελτίο Τύπου: Ομάδες Παραμυθιού για μαθητές Δημοτικού στην Άμφισσα

Άμφισσα, 22/3/2018, Το Κέντρο Ημέρας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο Ν. Φωκίδας θα λειτουργήσει Ομάδα Παραμυθιού για παιδιά Δημοτικού και συγκεκριμένα για τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ των Δημοτικών Σχολείων της Άμφισσας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού. Οι συναντήσεις με τα παιδιά θα γίνονται μία (1) φορά ανά μήνα, ημέρα Πέμπτη, ώρα 15:00 – 17:00, στο χώρο του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες (Λ. Σαλώνων 29, Άμφισσα, 33100) και θα ολοκληρωθούν σε τρεις (3) δίωρες συναντήσεις (19/04/2018, 17/05/2018 και 14/06/2018).

Τα παραμύθια λειτουργούν ως εργαλείο και ως μέσο μετάδοσης των μηνυμάτων ζωής και έτσι επιχειρείται να περάσουν στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Στόχος της ομάδας παραμυθιού είναι η ψυχαγωγία, ο εμπλουτισμός της εκφραστικής ικανότητας και κατ’ επέκταση του λεξιλογίου των παιδιών, η όξυνση της φαντασίας και της σκέψης τους, η ενδυνάμωση της ικανότητας συγκέντρωσής τους. Επίσης σημαντική είναι η συμβολή των παραμυθιών στην ανάπτυξη και εξάσκηση της μνήμης, στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και επικοινωνίας, στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων, καθώς και στην καλλιέργεια αρχών και δεξιοτήτων διαχείρισης καταστάσεων.

Η διεργασία των προαναφερθέντων στόχων θα γίνει μέσω της επιλογής των τριών παραμυθιών, «Κάποιος να μ’ αγαπάει», «Ο μεγάλος σάκος με τις μικρές ανησυχίες», «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή». Συντονιστές της ομάδας θα είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΕΚΨ&ΨΥ, οι συνεργάτες του Κέντρου Ημέρας, Άννα Φούντζουλα, Ψυχολόγος, Αργυρώ Χατζηπέτρου, Ειδική Παιδαγωγός, και Δημήτριος Βούτσινος, Βοηθός Εργοθεραπείας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 20 παιδιά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σε περίπτωση μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος ομάδων σε Άμφισσα και, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, σε άλλες περιοχές του νομού. 

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Φ13.1/132801/Δ2-03/082017 σχετική έγκριση υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας που έχει λάβει η ΕΚΨ&ΨΥ από τη Γενική Δ/νση σπουδών Π/θμιας  & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο