Δελτίο Τύπου:”Όρια και Επικοινωνία” Ενημερωτική συνάντηση για γονείς στην Άμφισσα

Άμφισσα, 22/1/2019– Ενημερωτική συνάντηση για γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας  διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) Ν. Φωκίδας. Η δράση με τίτλο «Όρια και Επικοινωνία» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας. «Το όριο όσο και αν ακούγεται σκληρό ως λέξη, δείχνει αγάπη και φροντίδα, είναι σημείο συνάντησης και επαφής του γονέα με το παιδί. Θέτοντας όρια στηρίζουμε τα παιδιά μας, τα βοηθούμε να αυτονομηθούν και τους δείχνουμε πως ορίζεται το μονοπάτι της αποτελεσματικής προσαρμογής, που περιλαμβάνει τη γνώση των κοινωνικών κανόνων και το σεβασμό της ατομικότητας», αναφέρει η Αθανασία Τζιμαρά, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. συμπληρώνοντας «Τα όρια είναι μέρος των θεμελίων πάνω στα οποία χτίζονται οι σχέσεις γονέων-παιδιών». 

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και  να εκφραστούν προβληματισμοί για τους τρόπους που επικοινωνούν και θέτουν όρια οι γονείς στα παιδιά και πώς τα παραπάνω συνδέονται με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. 

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας και εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης του φορέα στο κομμάτι της πρόληψης και ενημέρωσης για την ψυχική ανθεκτικότητα των νέων. 

Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης της Ε.Κ.Ψ. &Ψ.Υ. «Μίλα με την ψυχή σου» καταδεικνύει την ανάγκη σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, οι νέοι να μπουν σε έναν εσωτερικό διάλογο και παράλληλα να εκφράσουν ελεύθερα όσα τους απασχολούν λαμβάνοντας σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση. Υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σχολείων στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. επιδιώκει διαχρονικά να μιλήσει για τη σημασία της ανάπτυξης ενός υγιούς ψυχισμού από την παιδική ηλικία. 

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Φ2.1/185103/Δ7/1-11-2018 σχετική έγκριση υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας που έχει λάβει η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. από τη Γενική Δ/νση σπουδών Π/θμιας  & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο