ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παράταση Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απρίλιος 2022 – Παράταση Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης
«Κανένας Μόνος στην Πανδημία»

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας με το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώ», συνεχίζει τη λειτουργία του προγράμματος “Κανένας μόνος στην Πανδημία”.

Ολοκληρώθηκαν 15 μήνες λειτουργίας του προγράμματος, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, που οδήγησαν στην παράτασή του για άλλα δύο χρόνια από το Υπουργείο Υγείας.

Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να λάβει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες, για κάθε θέμα που αφορά στην ψυχική του υγεία, ξεπερνώντας γεωγραφικές ή άλλου είδους αδυναμίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας COVID-19 στην ψυχική υγεία του πληθυσμού (long COVID-effect).
Στις δράσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβάνονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως υποστηρικτικές συνεδρίες, συναντήσεις ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα και έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών με παρεμβάσεις στην κοινότητα.

Για το Νομό Φωκίδας την υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Το Κέντρο έχει αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη του υγειονομικού προσωπικού τεσσάρων (4) Γενικών Νοσοκομείων: Άμφισσας, Λιβαδειάς, Καρπενησίου και Θηβών, με σταθερή φυσική παρουσία της ομάδας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας του προγράμματος στα Γενικά Νοσοκομεία ευθύνης μας ως εξής: α) δύο φορές σε εβδομαδιαία βάση στο Γ.Ν. Άμφισσας. β) Εβδομαδιαία παρουσία στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, γ) 15νθήμερη παρουσία στα Γ.Ν. Καρπενησίου και Θήβας.

Στους 15 μήνες λειτουργίας η ομάδα έχει εξυπηρετήσει 101 ανθρώπους που βιώνουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και έχει πραγματοποιήσει 586 θεραπευτικές πράξεις. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας μέσα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, ψυχοεκπαιδεύσεις, άρθρα, διαδικτυακές συναντήσεις και σεμινάρια. Έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο 71 πράξεις αγωγής κοινότητας. 
Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Ν. Φωκίδας
Σαλώνων 29, Άμφισσα
Σταθερό τηλέφωνο: 22650 23744 (ώρες επικοινωνίας 8:00 – 16:00)
Viber 6908689358
Email  ekps.covid@gmail.com                              
Skype Πρόγραμμα Στήριξης Φωκίδα
Messenger Πρόγραμμα Στήριξης Φωκίδα
Ιστοσελίδα www.ekpse.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο