Δελτίο Τύπου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Δελτίο Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
για την αντιµετώπιση των επιπτώσεων της πανδηµίας Covid -19
“ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝ∆ΗΜΙΑ”

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας με την χρηματοδότηση, το συντονισμό και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης ασθενών με Covid-19, των συγγενών τους καθώς και όσων πλήττονται από την πανδημία (χρόνια πάσχοντες, ευάλωτες ομάδες). Αφορά επίσης στην υποστήριξη και ενδυνάμωση του προσωπικού υγειονομικών μονάδων και του ΕΚΑΒ που βιώνουν τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους λόγω της πανδημίας.
Υλοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο από 25 Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες Φορέων Ψυχικής Υγείας της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ.
Για το Νομό Φωκίδας την υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Το Κέντρο είναι μονάδα αναφοράς τεσσάρων (4) Γενικών Νοσοκομείων: Άμφισσας, Λιβαδειάς, Καρπενησίου και Θηβών. Άμεσα ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός του Νομού Φωκίδας που πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Βασικός στόχος είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των ωφελουμένων, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν την ψυχική επιβάρυνση της νόσου Covid-19. Η υποστήριξη θα πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων ψυχοεκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας που θα οργανωθούν εξ αποστάσεως.
Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ανώνυµα, εµπιστευτικά και διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδοµένων. Η υποστήριξη παρέχεται, είτε µέσω ψηφιακών εφαρµογών, είτε µέσω τηλεφώνου. Η δυνατότητα επιλογής αφήνεται στους εξυπηρετούµενους.
Είμαστε εδώ και να σας ακούσουμε και να σας υποστηρίξουμε. Είμαστε δίπλα σας ώστε να µην είναι κανείς µόνος σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Ν. Φωκίδας
Σαλώνων 29, Άμφισσα
Σταθερό τηλέφωνο: 22650 23744 (ώρες επικοινωνίας 8:00 – 16:00)
Kινητό: 6908689358
Email ekps.covid@gmail.com                              

Skype και Messenger: Πρόγραμμα Στήριξης Φωκίδα

Website: www.ekpse.gr

 

Φυλλλάδιο υγειονομικού προσωπικού εξωτ.

Φυλλάδιο υγειονομικού προσωπικού εσωτ.

Φυλλάδιο ασθενείς, συγγενείς, ευάλωττες ομάδες εξωτ.

Φυλλάδιο ασθενείς, συγγενείς, ευάλωττες ομάδες εσωτ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο