ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ψυχοεκπαίδευση με θέμα: «Άγχος & Φροντίδα Εαυτού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ψυχοεκπαίδευση με θέμα: «Άγχος & Φροντίδα Εαυτού»
από το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

 

Το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στον Νομό Φωκίδας, το οποίο υλοποιείται από τις αρχές του 2021 με το συντονισμό, τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας “ΑΡΓΩ” πρόκειται να υλοποιήσει ψυχοεκπαίδευση με θέμα «Άγχος & Φροντίδα Εαυτού» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

Η ψυχοεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου μεταξύ 17:00 και 19:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom και είναι ανοιχτή στον γενικό πληθυσμό.

 

Λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε εγγραφή, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwvf-mgqj4vHtGRZd5r-P1hNS4tjHH0MRWj.

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η κατανόηση των συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια κατάσταση διαρκούς αβεβαιότητας, όπως αυτή που προκαλεί η συνθήκη της πανδημίας. Πολλές φορές καλούμαστε να διαχειριστούμε πολλά ταυτόχρονα, κάτι το οποίο συχνά οδηγεί σε εξουθένωση και αδιέξοδα. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό μπορεί να διαδραματίσει η μέριμνα για την φροντίδα του εαυτού.

Το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» είναι εδώ για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και να ενδυναμώσει όσους έχουν επιβαρυνθεί ψυχικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για το σκοπό αυτό, παρέχει τη δυνατότητα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19, στους συγγενείς και φίλους των νοσούντων και στις ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα, έχει αναλάβει την υποστήριξη μέσω ψυχοεκπαιδεύσεων και συμβουλευτικής τόσο των υγειονομικών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και του γενικού πληθυσμού.
Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας υποστηρίξουμε.

Στοιχεία επικοινωνίας Προγράμματος «Κανένας μόνος στην πανδημία»

Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Ν. Φωκίδας, Σαλώνων 29, Άμφισσα
Σταθερό τηλέφωνο: 22650 23744 (ώρες επικοινωνίας 8:00 – 16:00)

Viber / Kινητό: 6908689358

Email: ekps.covid@gmail.com

Skype: Πρόγραμμα Στήριξης Φωκίδα

Μessenger: Πρόγραμμα Στήριξης Φωκίδα

Μετάβαση στο περιεχόμενο