Δελτίο Τύπου Συνάντηση Γονέων στο Γαλαξίδι

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση Γονέων στο Γαλαξίδι

Γαλαξίδι, 06/06/2022 – Συνάντηση Γονέων στο Γαλαξίδι θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αγωγής κοινότητας του Φορέα και έχει σκοπό την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων που έχουν παιδιά στην εφηβεία. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση των γονέων σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους και στην ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.
Η συνάντηση θα έχει εκπαιδευτικό και παράλληλα βιωματικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Γαλαξιδίου στις 06/06/2022 και ώρα 19.00 με θέμα «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων».
Η δράση θα συντονίζεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΚΜΨΥ ν. Φωκίδας.

Ο γονιός μέσα στο πλαίσιο της συνάντησης δύναται να αναπτύξει δεξιότητες για το πώς μπορεί να μυήσει τον έφηβο στη γλώσσα των συναισθημάτων, πώς να οριοθετεί τον έφηβο χωρίς να χάνεται η συναισθηματική επαφή και πώς να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του εφήβου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 22650 22600 (Τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλλος ν. Φωκίδας)

* Για την παρουσία των συμμετεχόντων στην ομάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η προσκόμιση αποτελέσματος αρνητικού self test το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν την εκδήλωση. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (π.χ. χρήση μάσκας και αντισηπτικού, τήρηση των αποστάσεων, κλπ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο