Διαδικτυακή εκδήλωση «Στίγμα ψυχικής υγείας, media και δημόσιος λόγος»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Στίγμα ψυχικής υγείας, media και δημόσιος λόγος» τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 202, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα πρώτα ευρήματα της ομάδας έρευνας του έργου αναφορικά με το πως αναπαράγεται ο στιγματιστικός λόγος στα media και πως αυτό επηρεάζει τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον φορέα υλοποίησης και τους εταίρους του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος.

Στην εκδήλωση απήυθηναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, κ. Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου, η Διαχειρίστρια προγραμμάτων Active citizens fund του Solidarity Now, Φαίη Κουτζούκου ενώ πραγματοποιηθήκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:
– «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας». Το έργο, οι δράσεις και ο λόγος.
Παναγιώτα Φίτσιου, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνη έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»
– «Στιγματιστικός λόγος στα Media». Παρουσίαση έρευνας γραφείου δημοσιευμάτων (Desk research).
Δρ. Αγγελική Καρδαρά, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ
– «Επιρροή και επιπτώσεις του στιγματιστικού λόγου στα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας». Παρουσίαση συμπερασμάτων ομάδων εστίασης (Focus groups).
Αγγελική Καράντζαλη, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος
Εύη Μυλωνάκη, Νομικός, Συνεργάτης ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος
– «Άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και στίγμα. Επιτυγχάνοντας την αλλαγή από εμάς για εμάς».
Βασιλοπούλου Αλεξάνδρα, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα.
– Η ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική υγεία».
Δρ. Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.
– «Ενισχύοντας τον αντιστιγματιστικό λόγο. Μια άσκηση επικοινωνίας».
Αντώνης Μπούγιας, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος επικοινωνίας έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας».

Παρακολουθήστε το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Η καμπάνια «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και εταίρους το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα. Επιπλέον, οι δράσεις του έργου έχουν την ευγενική υποστήριξη του Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»

Μετάβαση στο περιεχόμενο