Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Μη βίαιη επικοινωνία” – Τετάρτη 15 Μαρτίου, 2023

H Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Μη βίαιη επικοινωνία” την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ώρες 16:00 – 18:00.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από τον Marshall Rosenberg και εστιάζει προς τρεις κατευθύνσεις:

  • Την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας, που αφορά την επίγνωση της εσωτερικής μας εμπειρίας και την συμπόνια προς τον εαυτό μας (ο όρος «συμπόνια» αναφέρεται στην έμφυτη ικανότητά μας να προσφέρουμε από καρδιάς στους άλλους)
  • Την ενσυναίσθηση προς τους άλλους, που αφορά το να ακούμε κάποιον άλλο άνθρωπο με παρουσία και ανθρωπιά
  • Την ειλικρινή έκφραση, δηλαδή το να εκφραζόμαστε αυθεντικά, με έναν τρόπο που εμπνέει τους άλλους να μας ακούσουν με ανθρωπιά.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία διδάσκεται ως μία διαδικασία επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην ενσυναισθητική επαφή μεταξύ των ανθρώπων, αλλά παράλληλα θεωρείται από πολλούς ότι αποτελεί πνευματική πρακτική, σύνολο αξιών, τεχνική διαπαιδαγώγησης, εκπαιδευτική μέθοδο και κοσμοθεωρία.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου θα έχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Προγράμματος Ψυχολογικής υποστήριξης που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVIDeffect) στην Ψυχική Υγεία».

 

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι στο zoom και μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEkcOGpqzgrH9d4tfN7yuxnchwilnPEq8w-

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 22650 22924 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο