Διεθνές Συνέδριο Ψυχικής Υγείας: “Από τη διαχείριση κρίσεων στις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις”

Το MHPSS sub-working group Attica και το MHPSS Reference Group της Inter-Agency Standing Committee (RG IASC)  διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο Ψυχικής Υγείας με τίτλο “Από τη διαχείριση κρίσεων στις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις” στις 3-4 Ιουνίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30). Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. προσφυγικό, πυρόπληκτοι). Βιώσιμες πολιτικές μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής για την Υγεία και κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των μετακινούμενων πληθυσμών θα βρεθούν, επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων. Το Συνέδριο διαρθρώνεται σε στρογγυλά τραπέζια/panels και εργαστήρια/workshops.

 

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Παναγιώτης Σακελλάροπουλος, που είναι μέλος του MHPSS sub-working group Attica, θα συμμετάσχει στο Συνέδριο με τριπλή παρέμβαση: 

 

1) Πάνελ Ολομέλειας με θέμα την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Αν. Αττικής το καλοκαίρι του 2018 (Αθηνά Φραγκούλη, Ευπραξία Μπέλτοβα), 

 

2) Workshop με θέμα το δικαίωμα στην ψυχική υγεία (Παναγιώτα Φίτσιου, Νίκη Δαρμογιάννη) σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων 

 

3) Workshop με θέμα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους (Δέσποινα Κατσούδα) σε συνεργασία με την ΖΕΥΞΙΣ.

 

 

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή. Για να εγγραφείτε στο Συνέδριο, «πατήστε» εδώ

 

Για να εγγραφείτε στα εργαστήρια (workshops) του Συνεδρίου, «πατήστε» εδώ  και ακολουθείστε τις οδηγίες.

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο