Διήμερες δράσεις στην Άμφισσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Διήμερη δράση με σημαντική απήχηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άμφισσας τα πρωινά της Δευτέρας 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, το 3ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το ΚΔΑΠ Άμφισσας, το  Γυμνάσιο Άμφισσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φωκίδας

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και προαγωγής μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας.   

Η δράση περιλάμβανε  την εικαστική αποτύπωση μηνύματος για τη σημασία της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία σε τοίχο της πόλης της Άμφισσας (επί της οδού Γιδογιάννου)  μηνύματος που θέλουμε να δοθεί με αφορμή το νόημα της παγκόσμιας ημέρας. Το δρώμενο πλαισιώθηκε από εικαστικούς του 3ου Δημοτικού και της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.), οι οποίοι συνεργάστηκαν με τα παιδιά που συμμετείχαν. 

Παράλληλα, την Τρίτη 4/12 το πρωί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. πραγματοποίησαν βιωματικό σεμινάριο σε παιδιά Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, κ. Α. Αγγελόπουλο για την στήριξη της δράσης, την άμεση παροχή βοήθειας σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε, καθώς και την συνεργασία και  συνεχή υποστήριξή του στο έργο μας. 

Οι στίχοι που σχηματίζουν το μήνυμα που θέλουμε να ακουστεί, όπως καταγράφηκε και στον τοίχο της πόλης μας είναι:

 

«Ει, φίλε, 

Κοίτα κι εδώ

Μέσα στην πόλη σου υπάρχω κι εγώ

Η αναπηρία μου δεν είναι στίγμα κακό

Αυτό που θέλεις εσύ, το θέλω κι εγώ

Ει φίλε

Μην με ξεχνάς

Μην προσπερνάς

Δως μου το χέρι σου να το κάνω φτερά»

Μετάβαση στο περιεχόμενο