Δομή Φωκίδας: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία και τη Λογοθεραπεία

Δομή Φωκίδας: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία και τη Λογοθεραπεία

Σε τρεις εκδηλώσεις σχετικά με την Ψυχική Υγεία και τη Λογοθεραπεία συμμετείχε το τελευταίο δεκαήμερο η Δομή Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Η Δέσποινα Παπαϊωάννου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, και η Ευπραξία Μπελτοβά, ψυχίατρος, συμμετείχαν ως ομιλήτριες στο 2ο Φεστιβάλ «Τέχνη και Ψυχική Υγεία», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024, στην Αίγινα. Το θέμα της ομιλίας τους ήταν «Η εικαστική ψυχοθεραπεία στην πρόληψη και τη θεραπεία στο πλαίσιο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Το παράδειγμα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος». Η ανακοίνωση στις 24 Μαΐου έγινε στην αγγλική γλώσσα και στις 25 Μαΐου στην ελληνική γλώσσα.

Στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, που διοργανώθηκε από τις 24 έως τις 26 Μαΐου στην Καλαμάτα, η Δομή Φωκίδας παρουσίασε την εργασία «Η διαχείριση οξέων περιστατικών σε Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας  υπαίθρου. Το παράδειγμα της Φωκίδας». Συγγραφείς της εργασίας ήταν οι: Αθηνά Φραγκούλη, Αικατερίνη-Βαρβάρα Αντωνάκη, Χριστίνα Δροσερού, Ιωάννα Καλλία,  Ηλιάνα Λαζογιώργου, Μαρία Μπαλωμένου, Χαρίλαος Παπαχρήστου, Ελένη Χατζοπούλου, συνεργάτες της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Με θέμα «Διερεύνηση της επίδρασης του covid-19 στον λόγο του παιδοψυχιατρικού πληθυσμού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Νομού Φωκίδας» η Δομή Φωκίδας συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο – 2ο Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο Λογοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, που διεξήχθη από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη. Εκ μέρους της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος συμμετείχαν οι: Αθηνά Φραγκούλη, Αθανασία Τζιμαρά, Δήμητρα Τσέλλου, Γεωργία Καράμπελα, Βασίλης Χρονόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο