Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια στα “Ανοιχτά Σχολεία” του δήμου Αθηναίων

banner

 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης

                                                                                          από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

banner

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017 – Μια ξεχωριστή «Οδύσσεια στο νησί των συναισθημάτων» θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μέσα από τέσσερα δωρεάν βιωματικά εργαστήρια που θα υλοποιήσουν ειδικοί της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στις 31/3, 7/4, 28/4, 5/5, και ώρα 5-7 μ.μ. στο κτίριο του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Παγκρατίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων. Η καινοτόμος πρωτοβουλία με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπει τα σχολικά κτίρια σε κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά φιλοξενώντας τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα για άτομα όλων των ηλικιών.

Η συμμετοχή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας απαντά στην ανάγκη των μαθητών για επεξεργασία των συναισθημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης καταστάσεων σε μια σύνθετη και απαιτητική πραγματικότητα που δοκιμάζει τις αντοχές τους. «Η παρέμβαση μας-προσαρμοσμένη στις ηλικίες των παιδιών στα οποία απευθυνόμαστε-έχει στόχο να αυξήσει τη συναισθηματική κατανόηση, να “εκπαιδεύσει” και να ενδυναμώσει τους εφήβους, ώστε να αυξήσουν τη συναισθηματική τους ανθεκτικότητα και να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή τους», αναφέρει η ψυχολόγος και συντονίστρια των σεμιναρίων της Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ Δέσποινα Κατσούδα.

Μέσα σε ένα ευχάριστο, δημιουργικό και παιχνιδιάρικο κλίμα, μαθητές γυμνασίου-λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να επεξεργαστούν βαθύτερα προβληματισμούς και θέματα που αγγίζουν τη διαχείριση της καθημερινής  επικοινωνίας στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Παράλληλη επιδίωξη είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν συναντίληψη των δυναμικών που αναδύονται στις σχέσεις τους με την οικογένεια, το σχολείο, τους φίλους, προάγοντας έτσι την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Στα διαδραστικά εργαστήρια, στα οποία θα συμμετέχουν ομάδες 15-20 μαθητών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργητικά  διατυπώνοντας τις δικές τους επιθυμίες και προτείνοντας θέματα που τους αγγίζουν και τους ενδιαφέρουν. Η  θεματολογία αυτή θα καταγράφεται και θα λαμβάνεται υπ’όψιν στη διαμόρφωση της συνέχειας του προγράμματος-παρέμβασης που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδρίες διασφαλίζοντας το διαρκές ενδιαφέρον και την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και τα βιωματικά σεμινάρια στο: https://www.athensopenschools.gr/ ή στο FB Ανοιχτά Σχολεία

Για δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.athensopenschools.gr ή καλέστε στο 2105277089.

Μάθετε περισσότερα για την Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.

 www.ekpse.gr

Ακολουθήστε μας σε fb & twitter

https://www.facebook.com/ekpse/, https://twitter.com/EKPSE

Μετάβαση στο περιεχόμενο