Δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  στη Σχολική Κοινότητα των Απομακρυσμένων Περιοχών της Θράκης

Δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  στη Σχολική Κοινότητα των Απομακρυσμένων Περιοχών της Θράκης, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ & Ν. ΒΥΣΣΑΣ

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στη Θράκη, έδωσε και φέτος προτεραιότητα στον μαθητικό πληθυσμό των ακριτικών περιοχών του τόπου.

Μεταξύ 8-10 Μαΐου 2023, πραγματοποίησε επιμορφωτικές – βιωματικές δράσεις,  σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λάκκωμα Σαμοθράκης, ΓΕΛ Σαμοθράκης και Γυμνάσιο Ν. Βύσσας σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ «Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί – Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες».

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στους μαθητές με στόχο την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων και υλοποιήθηκαν διάφορες βιωματικές ασκήσεις με θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα. Οι δράσεις πλαισιώθηκαν από διάφορα παιχνίδια, συζητήσεις μέσω σεναρίων & ασκήσεων και προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Στο Γυμνάσιο Ν. Βύσσας, μέσα σε ένα κλίμα ισοτιμίας, αφού ολοκληρώθηκε η δράση, οι μαθητές του σχολείου, παρουσίασαν με περηφάνεια την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν με τίτλο «Αν έμενα». Η ταινία πραγματεύεται την αξία της δωρεάς οργάνων και θα διαγωνιστεί σε μαθητικό διαγωνισμό.

Ακολουθεί ο σύνδεσμός της ταινίας μικρού μήκους «Αν έμενα»:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTJ1B-eA_zo

Μέσα από το όραμα του καθηγητή Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και της προέδρου της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος κας Αθηνάς Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου, για την «Αγωγή Κοινότητας», δηλώνουμε αποφασισμένοι να προσεγγίζουμε με συνέπεια τον πληθυσμό στις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα τους μαθητές. Η ψυχική υγεία μας αφορά όλους!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο