Διοικητικό Συμβούλιο

 

• Αθηνά Φραγκούλη | Πρόεδρος

Η Αθηνά Φραγκούλη είναι Λογοπεδικός-Λογοθεραπεύτρια (PhD). Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ). Συμμετείχε σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι τακτικό μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, και ιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Διετέλεσε πρόεδρος του Confederation of European Firms, Employment Initiatives & Cooperatives for Psychically Disabled (CEFEC) και της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την Ίδρυση της Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε. (Πο.Κοι.Σ.Π.Ε.). 


 

• Παναγιώτης Γκέγκιος | Αντιπρόεδρος 

Ο Παναγιώτης Γκέγκιος είναι Συμβολαιογράφος Αθηνών και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας από το 2015.


 

• Δημήτρης Σακελλάρης |  | Γραμματέας 

Ο Δημήτρης Σακελλάρης είναι Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής και Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο.


 

• Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου |  | Μέλος 

Ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου είναι Ψυχίατρος- ψυχαναλυτής, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΨ) και Μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (SFPPG). Είναι ο Επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος ενηλίκων στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Καλλιθέας (ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες ψυχαναλυτικής προσέγγισης), Καθηγητής και επόπτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής “ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία σε ιατρικά πλαίσια όπως επίσης και Εξωτερικός επόπτης στο ΚΕΘΕΑ. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε πλαίσια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για ψυχωτικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη, τη θεραπεία και την εποπτεία θεραπειών οριακών ασθενών στο πλαίσιο της Α’ ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής κλινικής ΕΚΠΑ.


 

• Αντώνης Πάριος |  | Μέλος 

Ο Αντώνης Πάριος είναι Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχοθεραπευτής Οικογένειας, Ζεύγους και Σύμβουλος Εξαρτήσεων. Εργάστηκε στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας για περισσότερα από οκτώ χρόνια στην Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής Περίθαλψης Ν.Φωκίδας και συμμετείχε την αποϊδρυματοποίηση και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση χρόνιων ασθενών από τα Δημόσια Ψυχιατρεία. Επί δύο δεκαετίες εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων(ΚΕΘΕΑ) κατέχοντας θέσεις υπευθύνου σε δομές οικογενειακής θεραπείας και ανέπτυξε θεραπευτικές μεθόδους ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με την συμμετοχή της οικογένειας ή του ζεύγους στις διαδικασίες απεξάρτησης. Το 2004 οργάνωσε και διεύθυνε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιγνίδια. Το 2011 σχεδίασε και λειτούργησε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και τηλε-συμβουλευτικής 1114 για τον τζόγο. 

Εκπαιδεύτηκε για 5 χρόνια στην αναλυτική προσέγγιση και περισσότερα από 9 χρόνια στην συστημική προσέγγιση σε ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία οικογένειας και ζεύγους. Από το 2004 είναι εκπαιδευτής στη ψυχοθεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Είναι πιστοποιημένο μέλος: ΕFTA (European Family Therapy Association), E.A.C  (European Association for Counseling), Institute group analysis and family psychotherapy, IC&RC (International Certification and Reciprocity Consortium)-Σύμβουλος εξαρτήσεων. 

Έχει διατελέσει μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Εταιριών Ψυχικής Υγεία και μέλος της (Hellenic Gaming Commission) του Υπουργείου Οικονομικών και έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο σε επιστημονικά περιοδικά. 

 


• Αικατερίνη Μυλωνοπούλου | Ταμίας  

Η Κατερίνα Μυλωνοπούλου είναι Ταμίας του Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοικητικής υποστήριξης του φορέα με έμφαση στη διαχείριση προσωπικού και στο σχεδιασμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων με θέμα την αποασυλοποίηση, την προεπαγγελματική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας το φορέα σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Διατελεί, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου φορέων προαγωγής της ψυχικής υγείας ASKLEPIOS και του ευρωπαϊκού οργανισμού Mental Health Europe και του ελληνικού δικτύου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας “ΑΡΓΩΣ”. 


 

• Μίλτος Λειβαδίτης | Μέλος

Ο Μίλτος Λειβαδίτης είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του πανεπιστημίου Paris V-Rene Descartes. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. Έλαβε  την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και έχει ασκήσει το επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες, επιμέλειες εκδόσεων και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους ,καθώς και περί τα 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο