Εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καρδιτσιωτών

-Δελτίο Τύπου- 

Λαμία, 1 Δεκεμβρίου 2016– Εκδήλωση διοργανώνουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, 9.30π.μ.-11.30 π.μ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», (Παπαφλέσσα 1) η Δομή Φθιώτιδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.) και το Europe Direct Λαμίας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η μουσικοπαιδαγωγός και πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών, Χρύσα Μάστορα , με όχημα τη μουσική και αφορμή το βιβλίο «Τρελό μου αμαξίδιο» θα κάνει μια «ευχή» μαζί με τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας μέσα από δράσεις γεμάτες κέφι, φαντασία και εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε μια προσπάθεια να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από τις βιωματικές δράσεις τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να έρθουν σε επαφή με την έννοια της ιδιαιτερότητας και της διαφοροποίησης ώστε να αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά ίσοι απέναντι στα δικαιώματα.

Οι κατασκευές που θα υλοποιήσουν τα παιδιά θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Λαμίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο