Εκπαίδευση Επαγγελματιών / Πρόγραμμα Εrasmus+ Accommodating a Travelling Life: A Journey Back Home Supporting Peers

Erasmus co funded logo

Εκπαίδευση Επαγγελματιών Προγράμματος Εrasmus+ Accommodating a Travelling Life: A Journey Back Home Supporting Peers

Μεταξύ 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος πραγματοποίησε εκπαιδευτικές διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών που εργάζονται με ανθρώπους σε έλλειψη στέγης, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕRASMUS+ «Στεγάζοντας μια ζωή από το Δρόμο: Ένα ταξίδι πίσω στο σπίτι υποστηρίζοντας τους ομότιμους».

Την πρώτη ημέρα συνάδελφοι – κυρίως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι- από διάφορους οργανισμούς του πεδίου που περιλαμβάνουν: ΚΥΑΔΑ, Δήμος Αθηναίων, Γιατροί του Κόσμου, ΣΧΕΔΙΑ, ΑΡΣΙΣ, ΕΔΡΑ, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, εκπαιδεύθηκαν στις βασικές έννοιες του πιλοτικού Εγχειριδίου για Επαγγελματίες, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διεργαστούν σχετικά. Την επόμενη ημέρα έγινε η παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για Ομότιμους Υποστηρικτές. Το επόμενο βήμα είναι η εκπαίδευσή τους.

Το Πρόγραμμα Erasmus+ «Στεγάζοντας μια ζωή από το Δρόμο: Ένα ταξίδι πίσω στο σπίτι υποστηρίζοντας τους ομότιμους» είναι ένα διετές έργο, που έχει ως στόχους την εκπαίδευση επαγγελματιών που εργάζονται με αστέγους στην αξιοποίηση των ομοτίμων κατά τη διαδικασία ανάκαμψης, όπως επίσης την υποστήριξη των τελευταίων παρέχοντάς τους σχετική εκπαίδευση ως «Ομότιμοι Υποστηρικτές».
Συντονιστής του έργου είναι ο φορέας INTRAS (Ισπανία) και εταίροι οι Restorative Justice for All International Institute (Ηνωμένο Βασίλειο), Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (Ελλάδα), Caritas Archidiecezji Warszawskiej (Πολωνία), Salute Mentale ed Esclusione Sociale Italia (Ιταλία), Helsingin Diakonissalaitoksen Saatio (Φινλανδία).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο