Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην κλινική ψυχοκοινωνική ογκολογία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην κλινική ψυχοκοινωνική ογκολογία για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και νοσηλευτές που εργάζονται με ογκολογικούς ασθενείς

Το Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ανακοινώνει την υλοποίηση Εκπαιδευτικού προγράμματος εξειδίκευσης στην κλινική ψυχοκοινωνική ογκολογία για α) επαγγελματίες ψυχικής υγείας και β) νοσηλευτές που εργάζονται με ογκολογικούς ασθενείς.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην κλινική ψυχοκοινωνική ογκολογία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Τηλε-συμβουλευτική και εκπαίδευση στην ψυχοκοινωνική ογκολογία» που επιχορηγείται από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

Στόχος του είναι να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας που εργάζονται με ογκολογικούς ασθενείς. Η κατανόηση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που εμπλέκονται στην πορεία των θεραπευτικών παρεμβάσεων μπορούν να ενισχύσουν τους επαγγελματίες υγείας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κλινικού τους έργου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 16 Μαρτίου 2021
Έναρξη: 19 Μαρτίου 2021


Το πρόγραμμα στη διάρκεια των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας αλλά και για όσους συμμετέχοντες δεν κατοικούν στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.
Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τους επαγγελματίες υγείας
Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τους νοσηλευτές

Μετάβαση στο περιεχόμενο