Διοικητικό Συμβούλιο

 

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος | Πρόεδρος

 

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας καθώς και του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (1977), του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ψυχιατρικής (1978), της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (1983) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης και άλλων ελληνικών και ξένων επιστημονικών οργανώσεων. Έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία μίας σύγχρονης ψυχιατρικής σκέψης με παραμέτρους κοινωνικές, ψυχολογικές και ψυχαναλυτικές συμβάλλοντας στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση θεωρητικά και πρακτικά. Από το 1984 συμμετείχε σε μια σειρά από επιτροπές, ευρωπαϊκές και ελληνικές για τη μελέτη της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και ειδικότερα για την υπόθεση του ψυχιατρείου της Λέρου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. 


• Αθηνά Φραγκούλη
Αντιπρόεδρος

 

Η Αθηνά Φραγκούλη είναι Λογοπεδικός-Λογοθεραπεύτρια (PhD). Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ). Συμμετείχε σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι τακτικό μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, και ιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Διετέλεσε πρόεδρος του Confederation of European Firms, Employment Initiatives & Cooperatives for Psychically Disabled (CEFEC) και της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την Ίδρυση της Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε. (Πο.Κοι.Σ.Π.Ε.). 


 

• Αικατερίνη Μυλωνοπούλου | Ταμίας 

 

Η Κατερίνα Μυλωνοπούλου είναι Ταμίας του Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοικητικής υποστήριξης του φορέα με έμφαση στη διαχείριση προσωπικού και στο σχεδιασμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων με θέμα την αποασυλοποίηση, την προεπαγγελματική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας το φορέα σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Διατελεί, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου φορέων προαγωγής της ψυχικής υγείας ASKLEPIOS και του ευρωπαϊκού οργανισμού Mental Health Europe και του ελληνικού δικτύου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας "ΑΡΓΩΣ". 


Παναγιώτης Γκέγκιος | Γενικός Γραμματέας 

 

Ο Παναγιώτης Γκέγκιος είναι Συμβολαιογράφος Αθηνών και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας από το 2015.


• Μίλτος Λειβαδίτης | Μέλος

 

Ο Μίλτος Λειβαδίτης είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του πανεπιστημίου Paris V-Rene Descartes. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. ’Ελαβε  την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και έχει ασκήσει το επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες, επιμέλειες εκδόσεων και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους ,καθώς και περί τα 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.