Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία»

-Δελτίο Τύπου-

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2015  Στις 24 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, που είναι και ο φορέας υλοποίησης, η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία».

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ). Το πρόγραμμα τελεί υπό την υποστήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Aναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και η διάρκειά του είναι από 1η Μαΐου 2015 μέχρι 30 Απριλίου 2016.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η κα Τζένη Λαζάρου ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ο κος Βλάσης Τομαράς, πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές και ο κος Άρης Πανανός εκ μέρους του κου Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της ΕΣΑμεΑ. Ο βοηθός συνήγορος του πολίτη, κος Χρήστος Ιωάννου, παρόλο που δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί, διεμήνυσε ότι θα υπάρχει συνεργασία. Η ίδια διαθεσιμότητα δηλώθηκε και από τους άλλους εκπροσώπους

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν από το φορέα υλοποίησης και τους εταίρους οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος, με έμφαση στη λειτουργία Γραφείου Συνηγορίας, στην καταγραφή παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων, στην δημιουργία σχετικού εγχειριδίου και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο