Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ (3/12) και Εθελοντισμού (5/12) «ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ»

Δελτίο Τύπου

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ (3/12) και Εθελοντισμού (5/12)
«Σταθμοί Χωρις Αποκλεισμούς»

Άμφισσα, 29/11/2019 – Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία και τον εθελοντισμό με τίτλο «Σταθμοί Χωρίς Αποκλεισμούς» διοργανώνουν η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος ν. Φωκίδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Φωκίδας δια του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φωκίδας και Φίλων αυτών.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 ώρες 8.30 – 13:30 στην Ιτέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3/12) και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12). Θα συμμετέχουν το 1ο και 3ο Δημοτικό Ιτέας, το Δημοτικό Κίρρας, το Δημοτικό Δεσφίνας, καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Ιτέας.
Θα περιλαμβάνει οκτώ (8) εργαστήρια διάρκειας δεκαπέντε (15) λεπτών, τα οποία οι μαθητικές ομάδες θα επισκέπτονται κυκλικά.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από φορείς και συλλόγους ως εξής:

Εξοικείωση με τη χρήση της Νοηματικής, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας
Εξοικείωση με τη μέθοδο Braille, Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας
Γνωριμία με τη Θεραπευτική Ιππασία, Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας
Εξοικείωση με την εικαστική θεραπεία, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας
Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που παρέχονται σε περίπτωση πνιγμού, Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών ν. Φωκίδας «Κρισσαίος»
Ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «ο Πελεκάνος»
Ευαισθητοποίηση σε θέματα ΑμεΑ «Μπες στη θέση μου», Κέντρο Πρόληψης Χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Διαδρομή» Άμφισσας.

Τα εργαστήρια θα ξεκινούν από την Μαρίνα Ιτέας και θα ολοκληρώνονται στο χώρο του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας.

Ευχαριστούμε πολύ την Δ.Ε. Ιτέας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ιτέας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «ο Πελεκάνος», καθώς και τα καταστήματα «Μώλος», «Mostra» και «Πέτρα» για την παραχώρηση χώρου ώστε να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια σε στεγασμένο χώρο.
Κλείνοντας αξίζει να ειπωθεί πως η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Π. Σακελλαρόπουλος στο Νομό Φωκίδας «Βρες τη δική σου Ασπίδα Προστασίας» παρακινώντας τον καθένα από εμάς να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε τους δικούς του προστατευτικούς παράγοντες απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, το οικογενειακό και φιλικό κύκλο, τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα, ώστε να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας απέναντι στις δύσκολες συνθήκες.   Υλοποιώντας συστηματικές δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στις κοινότητες του Νομού Φωκίδας επιδιώκουμε την ανάπτυξη ενός υγιούς ψυχισμού στο σύνολο του πληθυσμού του τόπου μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 ή στείλτε e-mail: grammateiaekpsfok@gmail.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο