Εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο

Εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο, σε συνεργασία με την Eyes of Light

Το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (ΚΗΨΥΑΚ), σε συνεργασία με την ΜΚΟ Eyes of Light και την Υπεύθυνη Προγραμμάτων κα Δήμητρα Ερμείδου, υλοποίησαν το εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας, το οποίο ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου 2020 στο χώρο του ΚΗΨΥΑΚ και συνεχίστηκε διαδικτυακά κατά την διάρκεια των lockdown μέχρι τις αρχές Μαΐου 2021.

Η οργάνωση Eyes of Light ενθαρρύνει ανθρώπους με σοβαρές νόσους, όπως ο καρκίνος, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τους με πιο θετική ματιά, μέσα από τη θεραπευτική ενέργεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Σε μια δύσκολη χρονιά, οι συνδέσεις και η επικοινωνία μεταξύ μας παρέμειναν σταθερές, και καταφέραμε να συνεχίσουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις, αλλά και να εξελιχθούμε.

Η ανατροφοδότηση από τη συμμετοχή των ωφελουμένων στο πρόγραμμα της θεραπευτικής φωτογραφίας ήταν ενθουσιώδης και αποτυπώθηκε στην θετική αξιολόγηση του Προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο της αξιολόγησαν εντόπισαν τις βελτιώσεις που βίωσαν, μέσα από την συμμετοχή τους και ενδεικτικά αναφέρθηκαν στο άνοιγμα και στο μοίρασμα των συναισθημάτων, την ανάπτυξη δημιουργικότητας, την αυτογνωσία, την χαλάρωση και την ηρεμία που ένιωθαν, καθώς και το αίσθημα ότι έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την διάθεσή τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Δήμητρα Ερμείδου και τον Οργανισμό Eyes of Light για την συνεργασία!

Μετάβαση στο περιεχόμενο