Εβδομάδα Υγείας: Μιλάμε για την ψυχική υγεία σε εκδηλώσεις των περιφερειών Ροδόπης και Καβάλας

Ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό ταξίδι έκαναν συνεργάτες της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ&Ψ.Υ.) σε Κομοτηνή, Καβάλα και Θάσο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Κοινοτήτων Ροδόπης και Καβάλας, 8-13 Απριλίου 2019. 

Στην Κομοτηνή μίλησαν για τις «Αγχώδεις Διαταραχές: Διάγνωση και Θεραπεία» στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου με κεντρικό θέμα «Η Τέχνη ως μέσο θεραπείας των ψυχικών διαταραχών» που συνδιοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» -Κέντρο Ψυχικής Υγείας Νοσοκομείου Κομοτηνής και το EUROPE DIRECT με την υποστήριξη των ασκουμένων φοιτητριών Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επόμενες στάσεις η Θάσος και η Καβάλα, όπου στις 11 και 12 Απριλίου υλοποιήθηκαν βιωματικά σεμινάρια σε μαθητές του Γενικού Λυκείου Θάσου και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με θέμα την «Ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων».

 

Παρακολουθήστε δηλώσεις της ψυχολόγου της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ., Χριστίνας Μπαξεβάνη, στην κάμερα του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Rodopi Live από 3:34 μέχρι 4:46 εδώ 

Μετάβαση στο περιεχόμενο