Ευχαριστήριο για τη δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 3ος: Απρίλιος 2023 – Η Πασχαλιά»

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο για τη δράση

«Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 3ος: Απρίλιος 2023 – Η Πασχαλιά»

της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και τοπικών συλλόγων

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Παιχνιδομηχανή – Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύουμε τα παλιά. Σταθμός 3ος: Απρίλιος 2023 – Η Πασχαλιά» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος) σε συνεργασία με αξιόλογους συλλόγους του Δήμου μας και του Νομού Ηνίοχος Α.Σ., ΑΣ Ακαδημία 94, Σύλλογος Ελιά, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Άμφισσας, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ 2023, ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2023, με αγάπη για τα παιδιά και το παιχνίδι.

Ανήμερα του ηλιόλουστου Σαββάτου του Λαζάρου, 08.04.02023, με περισσότερα από 80 παιδιά διαφόρων ηλικιών γέμισε η πλατεία Ησαΐα, ανυπόμονα να παίξουν, με οδηγό τη ζωντάνια, το κέφι, την ανεμελιά! Η αρχή ήταν δυναμική με το γαϊτανάκι της άνοιξης. Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν παιχνίδια όπως παίζανε παλιά οι γονείς τους και οι παππούδες τους, με την πολύτιμη καθοδήγηση μελών του κάθε φορέα. Παίξανε όμως και ενήλικες, ενώ και οι συνοδοί των παιδιών, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι, παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Παιχνίδια όπως οι αμάδες, η Πασχαλιά, ο βασιλιάς, μπιζζζζζζ, η κοτούλα κακαρίζει, οι πασχαλινές χώρες, διώξε ή πιάσε, ο σαλίγκαρος, οι αυγοδρομίες, το αρνάκι νάκι, νάκι, η λίμνη με τα βατράχια, ανθρώπινη τρίλιζα, μπαλονογεμίσματα κ.ά. είχαν την τιμητική τους. Για τους πιο μικρούς μας φίλους υπήρχε και δημιουργική απασχόληση, με άκρως πασχαλινή χροιά. Στο κλείσιμο και υπό το άκουσμα «Ας κρατήσουν οι χοροί» πιαστήκαμε όλοι χέρι χέρι χορεύοντας, και τότε κόκκινα μπαλόνια αφέθηκαν στον σαλωνίτικο ουρανό συμβολικά.

Επιστέγασμα της όλης δράσης ήταν το γλυκό κέρασμα σε μικρούς και μεγάλους, ευγενική προσφορά της κοινότητας Άμφισσας. Ενώ το αναμνηστικό δωράκι, ο έπαινος συμμετοχής που δόθηκε στα παιδιά, τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Η ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος ευχαριστεί εγκάρδια τα παιδιά και τους ενήλικες για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη ζωντάνια τους, και τους συνεργαζόμενους συλλόγους για ακόμη μια φορά για την άψογη συνεργασία, επικοινωνία και την πολύτιμη βοήθειά τους, και συνεχίζουμε δυναμικά το κοινό μας ταξίδι! Επιπρόσθετα, ευχαριστεί για την αμέριστη υποστήριξη τον Δήμο Δελφών, την τοπική κοινότητα Άμφισσας, και την ΕΠΣ Φωκίδας, καθώς και την κα Χριστίνα Φωστιέρη, Νοσηλεύτρια για την κάλυψη σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Σε αναμονή για τον επόμενο σταθμό της Παιχνιδομηχανής με ακόμη περισσότερα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια!

Θερμές ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Υγεία και αισιοδοξία!

Κατεβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο