Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας 10-16 Μαΐου 2021

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας 10-16 Μαΐου 2021

Μεταξύ 10-16 Μαΐου 2021, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό αναφορικά με την σημασία της Ψυχικής Υγείας, ιδαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

H εβδομάδα διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Mental Health Europe, στον οποίο συμμετέχει η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Με κεντρικό μήνυμα Mental Health Matters – H Ψυχική Υγεία είναι Σημαντική, η φετινή καμπάνια επικεντρώνεται στις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία όλων μας. Στόχος είναι να υπογραμμιστεί ότι η ενίσχυση της ψυχικής υγείας, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που θα πρέπει να ενταχθεί στις πολιτικές της Ε.Ε. και όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την ανάκαμψη από την πανδημία.

Πριν από την έναρξη της πανδημίας, 84 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζούσαν με προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται, με τις αναφορές για κατάθλιψη να έχουν αυξηθεί κατά δύο τρίτα, το άγχος κατά τρία τέταρτα και οι διαταραχές ύπνου κατά ένα τρίτο (Πηγή: Μental Health Europe).

Κάθε άτομο επηρεάζεται, σε κάθε ηλικία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ψυχική υγεία μας είναι σημαντική.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Mental Health Europe: https://www.mhe-sme.org/emhw/

Μετάβαση στο περιεχόμενο