Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης φοιτητών Iατρικής και Ψυχολογίας με θέμα την «Ψυχική Υγεία»

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, υλοποιήθηκε η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης φοιτητών Iατρικής και Ψυχολογίας με κεντρικό τίτλο «Ψυχική Υγεία». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής- HelMSIC, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Η Δρ. Αθηνά Φραγκούλη, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας των φοιτητών, η οποία στοχεύει στην εκπαίδευση και τη διασύνδεση των νέων ιατρών. Οι εκπαιδευτικοί τους στόχοι συνηχούν απόλυτα με τις διαρκείς προσπάθειες του Φορέα μας για δημιουργία διεπιστημονικών συμπράξεων, με στόχο την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, στα πλαίσια της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και του ψυχαναλυτικού πρίσματος.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις:
«Διασυνδετική Ψυχιατρική»: Μίλτος Λειβαδίτης, μέλος ΔΣ της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής ΔΠΘ
«Ποιότητα Ζωής και ψυχική υγεία»: Κατιαλένα Σουρβίνου, MSc Ψυχολόγος
«Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας»: Δέσποινα Κατσούδα, MSc Ψυχοπαιδαγωγός και Ψυχοθεραπεύτρια ομάδας
Επιπλέον, συντονίστηκαν δύο παράλληλα Workshops με θέμα «Ενεργητική ακρόαση και Πρώτες βοήθειες», από τους συνεργάτες: Δέσποινα Κατσούδα και Κατιαλένα Σουρβίνου, Πόπη Τεμεκενίδου και Εύη Κουρκούλη και τις εθελόντριες: Σταυρούλα Μπούζη-Φιλιππίδη και Μαρίνα Σορόκινα.
Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των φοιτητών της ιατρικής συνεχίζουμε τη συνεργασία παρέχοντας τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής- HelMSIC, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, συμμετείχε επίσης στις προγραμματισμένες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο