Ημερίδα “Φροντίζοντας τους Φροντιστές: Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19”.

 

Ημερίδα “Φροντίζοντας τους Φροντιστές: Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19”. 

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος συμμετέχει στην Ημερίδα της ΕΠΙΟΝΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15.00, με επίκεντρο τους φροντιστές και τίτλο: “Φροντίζοντας τους Φροντιστές: Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19”.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη και τον κο Stecy Yghemonos, διευθυντή της ομοσπονδίας Eurocarers, που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας.
Η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών.
Η κα Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος, ο κος Χρήστος Πράπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει την στήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι η Obrela, η Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), ο σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα διοργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες Pfizer και Φαρμασέρβ – Lilly
Χορηγοί επικοινωνίας: www.psychologynow.gr, http://www.healthdaily.gr/ και www.iatronet.gr

Δωρεάν Εγγραφή: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Bs-k7V4wRQ-MARTXLDdR8g

Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο