Δελτίο Τύπου/Φωκίδα: Καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στη Φωκίδα

Για άλλο ένα καλοκαίρι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας λειτουργεί  Παιδότοπους, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, μέσω του προγράμματος Αγωγής Κοινότητας, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

 

Οι Παιδότοποι είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά και αποσκοπεί στην προαγωγή της ελεύθερης έκφρασής τους, στη δημιουργική απασχόλησή τους και κυρίως στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλοϋποστήριξης και της συνεργατικότητας. Μέσα από τη λειτουργία τους δημιουργούνται άριστες συνθήκες πρόληψης διαταραχών και έγκαιρης παρέμβασης με τη συνεργασία της οικογένειας και των σχολείων.

 

Περιλαμβάνουν ομαδικές εικαστικές δράσεις (ζωγραφική σε ομάδες ή μεμονωμένα, κατασκευές, χειροτεχνίες), αφηγήσεις, ομαδικά κινητικά παιχνίδια, και παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ αξιοποιούνται η τέχνη, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ως σημαντικά μέσα σύσφιξης των δεσμών της κοινότητας.

 

Η δράση προβλέπει την ελεύθερη συμμετοχή όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την καταγωγή τους. Συνήθως, οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, αν και συχνά αφορούν σε εφήβους και ενίοτε σε γονείς ή και σε όλη την κοινότητα. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο