Κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων σε αστυνομικούς πρώτης γραμμής

 

Με επιτυχία διεξήχθη στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 η πρώτη ενότητα του κύκλου τεσσάρων επιμορφωτικών σεμιναρίων με κεντρικό τίτλο: «Ο Αστυνομικός της πρώτης γραμμής» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στόχο την εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και έχουν πρακτικό ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες της πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια του 3ωρου πρώτου σεμιναρίου με θέμα «Όλοι για έναν και όλοι για όλους», συμμετείχαν  50 αστυνομικοί πρώτης γραμμής.

Οι συνεργάτες της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ., ο ψυχολόγος Μάριος Σταυρογιαννόπουλος, ο ψυχίατρος Χρυσόστομος Γιάκρας, η νομικός Ευαγγελία Μυλωνάκη  και ο ψυχολόγος Αντώνης Κατσαμάγκος ανέπτυξαν ουσιώδη ζητήματα, όπως η κοινοτική διαχείριση της ψυχικής νόσου, η διαδικασία και οι όροι της ακούσιας νοσηλείας, η εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας για ακούσια εξέταση ψυχικά πασχόντων, η διαχείριση διεγερτικών και άλλων έκτακτων περιστατικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι συμμετέχοντες αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν καταθέτοντας εμπειρίες, απορίες και  προβληματισμούς που αφορούσαν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα στην ψυχική υγεία, τις κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας και το έργο τους, αλλά και το ζωτικό για εκείνους χειρισμό των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε των εισηγήσεων προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη δικτύωσης των εμπλεκόμενων κάθε φορά υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των αρχών, αλλά και σχετικά με το νομικό, θεσμικό, και ψυχιατρικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την άρτια συνεργασία. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο