Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου Erasmus+ Stage of Mind «Το Καφενείο των Ντροπαλών»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση του έργου Erasmus+ Stage of Mind «Το Καφενείο των Ντροπαλών». Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική δημιουργία, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση από το ευρύ κοινό που κατέκλυσε το θέατρο του «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. στην οδό Ηπείρου 41, στο κέντρο της Αθήνας.

Ακαδημαϊκοί, ειδικοί ψυχικής υγείας, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του τύπου, φίλοι της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος και της εμψυχωτικής ομάδας Αγγελοι της Χαράς”, συγγενείς, φίλοι του θιάσου και πλήθος Αθηναίων, μας τίμησαν με την παρουσία τους,  γέλασαν, δάκρυσαν, τραγούδησαν μαζί μας και μοιράστηκαν τη φόρτιση και τη δική μας συγκίνηση.

Η συμπεριληπτική δύναμη της τέχνης, του θεάτρου και της δημιουργίας, λειτούργησε για άλλη μια φορά λυτρωτικά σε δύσκολες ώρες, θυμίζοντας σε όλους μας ότι στην αγκαλιά της υπάρχει πάντα χώρος, όχι μόνο για να εξασφαλίσουμε την παρηγοριά και την ανακούφιση, αλλά και για να διεκδικήσουμε πίσω τη λαβωμένη μας περηφάνια, την πίστη, την ελπίδα, και να οραματιστούμε όλα, όσα μας αξίζουν περισσότερο ως άτομα και ως κοινωνία.

Το ενδιαφέρον σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας…και σας ευχαριστούμε!

Για όσους δεν κατάφεραν να κλείσουν θέση, υποσχόμαστε να επανέλθουμε το καλοκαίρι με νέα παράσταση σε ανοιχτό χώρο για όλους!

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία, τη ζεστή φιλοξενία και την ανέφελη φιλία:

Τον Πρόεδρο ΔΣ της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., κο Μενέλαο Θεοδωρουλάκη, την κα Νίκη Λουλαδάκη και όλους τους συνεργάτες του «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

Το Πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind, δημιουργήθηκε με βασικό στόχο να προσφέρει πρόσβαση στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, στον χώρο του μουσικού θεάτρου, μέσω της κατάρτισης και υποστήριξης τους από εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν μια μουσική παράσταση.

Το έργο έχει διετή διάρκεια (Μάιος 2021 – Απρίλιος 2023) και εταίρους έξι οργανισμούς από τους τομείς της ψυχικής υγείας και των παραστατικών τεχνών από τρεις χώρες. Συντονιστής: FUNDACION INTRAS (Ισπανία), Εταίροι: RAYUELA PRODUCCIONES TEATRALES S.L. (Ισπανία), Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (Ελλάδα), Αngels of Joy – Άγγελοι της Χαράς (Ελλάδα), Housing Association for Integrated Living (Iρλανδία), SMASHING TIMES THEATRE COMPANY LIMITED (Ιρλανδία).

To έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind, θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.stageofmind-project.eu/

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο