Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια που διοργάνωσαν η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ & ΨΥ Π. Σακελλαρόπουλος) σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανισμών ψυχικής υγείας Asklepios, με την ευγενική φιλοξενία του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.
Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία της Ημερίδας και ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής ήταν εξαιρετικά μεγάλος, γεγονός που οδήγησε στη διεξαγωγή της Ημερίδας σε δύο αίθουσες με παράλληλη σύνδεση.
Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η κα. Καίτη Μυλωνοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΕΚΨ & ΨΥ Π. Σακελλαρόπουλος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν χαιρετισμούς ο κος. Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η Δρ. Παναγιώτα Μήτρου, Ειδική Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η Δρ. Αθηνά Φραγκούλη, Πρόεδρος της ΕΚΨ & ΨΥ Π. Σακελλαρόπουλος, η κα. Άννα Γιαννάκου – Πάσχου, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας και ο κος. Σταύρος Σταθόπουλος, Φυσικοθεραπευτής, Συντονιστής του Επιστημονικού Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ψυχική Υγεία και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Φυσικοθεραπευτών στην Ψυχική Υγεία.
Στη συνέχεια εξειδικευμένοι επιστήμονες εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Ιταλία, με πολύχρονη εμπειρία πάνω στη διαχείριση και αντιμετώπιση της άνοιας πραγματοποίησαν ομιλίες. Το Συντονισμό της Ημερίδας είχε ο κος. Φάνης Κλεόπας, Ψυχίατρος και μέλος του Δ.Σ. του ευρωπαϊκού Δικτύου Αsklepios. Οι ομιλητές παρουσίασαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε Κέντρα Ημέρας για την Άνοια της Ευρώπης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Επίσης, ανέδειξαν τη μεγάλη σημασία της παροχής υπηρεσιών για την άνοια, όχι μόνο προς του ασθενείς αλλά και προς τους φροντιστές και τις οικογένειές τους, που αναλαμβάνουν το μεγάλο βάρος της φροντίδας.
Η Ημερίδα έκλεισε με τη διεξαγωγή δύο Ομάδων εργασίας πάνω στα θέματα: «Άνοια: ιατρική προσέγγιση ή υποστήριξη / ενδυνάμωση των χρηστών των υπηρεσιών και του περιβάλλοντός τους;» και «Άνοια: ιδρυματική περίθαλψη η εξωνοσοκομειακή φροντίδα;»
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

[photo_gallery source=”directory: images/anoia”]
Μετάβαση στο περιεχόμενο