Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Το Καφενείο των Ντροπαλών»

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Το Καφενείο των Ντροπαλών» στο κατάμεστο θέατρο του «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.  Ένα έργο που δημιούργησε η θεατρική ομάδα του Προγράμματος Erasmus+ Stage of Mind με πρωτότυπους στίχους και μουσικές συνθέσεις, που μιλάει στις καρδιές μας για τη φιλία, τη συμπαράσταση, τη συμπερίληψη και την αποδοχή. Ένα έργο που μας συγκίνησε, μας προβλημάτισε, μας αποφόρτισε και πάνω από όλα μας υπενθύμισε πως: «η μονάδα είναι το ζειν κι η ομάδα το εύ ζειν». Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στη δημιουργία αυτής της μοναδικής παράστασης!

Ευχαριστούμε θερμά το κοινό που τόσο ζεστά αγκάλιασε την παράσταση και την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. για τη φιλοξενία!

Το έργο «Το Καφενείο των Ντροπαλών» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗼𝗳 𝗠𝗶𝗻𝗱 (𝗦𝗼𝗠). Το Πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind δημιουργήθηκε με βασικό στόχο να προσφέρει πρόσβαση στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, στον χώρο του μουσικού θεάτρου, μέσω της κατάρτισης και υποστήριξης τους από εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν μια μουσική παράσταση. Ο απώτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, ο εμπλουτισμός της δημιουργικότητας τους και η ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, μέσω της δημιουργίας μιας θεατρικής μουσικής παραγωγής, η οποία, παράλληλα, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του στίγματος των ψυχικών διαταραχών και θα προωθήσει την κοινωνική ένταξη.

To Πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια (Μάιος 2021 – Απρίλιος 2023) και εταίρους έξι οργανισμούς από τους τομείς της ψυχικής υγείας και των παραστατικών τεχνών από τρεις χώρες. Συντονιστής: Fundación Intras (Ισπανία), Εταίροι: RAYUELA PRODUCCIONES TEATRALES (Ισπανία), Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος(Ελλάδα), Οι Άγγελοι της Χαράς-Angels of Joy (Ελλάδα), Housing Association for Integrated Living (Iρλανδία), Smashing Times (Ιρλανδία).

To έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗼𝗳 𝗠𝗶𝗻𝗱 θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.stageofmind-project.eu/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο