«Μια αγκαλιά, να αλλάξουμε τον κόσμο»: Συμμετείχαμε στο 2ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Με όχημα την Τέχνη ωφελούμενοι, θεραπευτές και εθελοντές της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ) συμμετείχαν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο 2ο  Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Θησείου. Στείλαμε δυνατά μηνύματα κατανόησης, ένταξης και συνύπαρξης του καθενός από εμάς ενώνοντας δυνάμεις με πολλούς οργανισμούς, φορείς και πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών.
 
Δημιουργήσαμε μαζί με μαθήτριες και μαθητές διαφορετικών ηλικιών ιστορίες και εικόνες που μιλούσαν δυνατά υπερ της αποδοχής της διαφορετικότητας που σηματοδοτεί την αποδοχή του εαυτού μας και το χτίσιμο μιας κοινωνίας πιο ανοιχτής και δημιουργικής. Μέσα σε ένα πρωτότυπο σκηνικό που στήθηκε με δημιουργίες των μελών της ΕΚΨ & ΨΥ που συμμετέχουν στα Εφαρμοσμένα Προγράμματα Τέχνης, Κίνησης και Θεραπείας μέλη της μαθητικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και συνοδοί των παιδιών συμμετείχαν σε ένα ανοιχτό δημιουργικό εργαστήρι. 
 
Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και Καλλιτεχνών Δίκτυο Τέχνης και Δράσης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και την υποστήριξη του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού και της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Μετάβαση στο περιεχόμενο