Το Πρόγραμμα Ομαδικών Δραστηριοτήτων στη Δομή Θράκης της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2015 και μέχρι σήμερα ανανεώνεται και αναπροσαρμόζεται συνεχώς, με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό της φροντίδας (ως προς την δημιουργική έκφραση, την ευεξία και την αναψυχή) και την ενδυνάμωση των μελών του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες:

  1. Ενδυνάμωσης (με τη λειτουργία 2 ομάδων ενδυνάμωσης)
  2. Καλλιτεχνικής έκφρασης (με τη λειτουργία 2 ομάδων εικαστικών, 1 ομάδας χορού, 1 ομάδας ντεκουπάζ, 1 ομάδας λογοτεχνίας και 1 ομάδας πλεξίματος)
  3. Ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων (1 ομάδα μαγειρικής και 1 ομάδα Η/Υ)
  4. Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων (με τη λειτουργία 2 ομάδων κοινωνικοποίησης)
  5. Σωματικής άσκησης (1 ομάδα γυμναστικής)
  6. Καλοκαιρινής περιόδου (με συμμετοχή σε δραστηριότητες και παρακολούθηση ακροαμάτων/ εκδηλώσεων, όπως εκδρομές στη θάλασσα, θερινός κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις, έξοδοι στην κοινότητα, συναυλίες, φεστιβάλ κτλ)

Οι παραπάνω ομαδικές δραστηριότητες απευθύνονται σε μέλη των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και σε εξυπηρετούμενους της Κινητής Μονάδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, αλλά και στον ευρύ πληθυσμό της περιοχής.

Συντονίζονται από συνεργάτες του Φορέα και η διεξαγωγή τους υποστηρίζεται και από εξωτερικούς συνεργάτες ή εθελοντές.

Η πορεία των δραστηριοτήτων αξιολογείται από τα μέλη και τους συντονιστικές ανά τέσσερις μήνες και προσαρμόζεται ή αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών.