Ολοκλήρωση Α Μέρους των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Προγράμματος Erasmus+ Stage of Mind

 

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eramsus+ Stage of Mind. Για 6 μήνες λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας με την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών και καλλιτεχνών μυήθηκαν στην τέχνη του μουσικού θεάτρου και εξασκήθηκαν στον αυτοσχεδιασμό,  τη μουσική, την κίνηση, την φωνητική και την παραγωγή πρωτότυπου σεναρίου. 
Ραντεβού ξανά τον Σεπτέμβρη, για την έναρξη του δεύτερου κύκλου των καλλιτεχνικών εργαστηρίων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης μουσικοθεατρικής παράστασης  από τους ίδιους τους λήπτες για όλους εμάς.

Το Πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind έχει διετή διάρκεια και συμμετέχουν έξι οργανισμοί από τους τομείς της ψυχικής υγείας και των παραστατικών τεχνών από τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία), οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες του χώρου των παραστατικών τεχνών και να συν-δημιουργήσουν μια μουσική παράσταση.

Leader: FUNDACION INTRAS (Ισπανία), Εταίροι: RAYUELA PRODUCCIONES TEATRALES S.L. (Ισπανία), Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (Ελλάδα), Αngels of Joy – Άγγελοι της Χαράς (Ελλάδα), Housing Association for Integrated Living (Iρλανδία), SMASHING TIMES THEATRE COMPANY LIMITED (Ιρλανδία). Διάρκεια: Μάιος 2021 – Απρίλιος 2023. 24 μήνες.

To έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο