Ομάδες Συναισθηματικής Αγωγής και Έκφρασης «Ο εαυτός μου: Συναισθηματική έκφραση μέσα από το σώμα»,

Στα πλαίσια της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδικού πληθυσμού το Κέντρο Ημέρας Ν. Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος ολοκλήρωσε με επιτυχία τον α’ κύκλο των Ομάδων Συναισθηματικής Αγωγής και Έκφρασης, με τίτλο «Ο εαυτός μου: Συναισθηματική έκφραση μέσα από το σώμα», σε συνεργασία με τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Άμφισσας του Δήμου Δελφών.

Με οδηγό τη διαδραστική αφήγηση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά έγιναν επιβάτες σε μια «γενναιόδωρη αμαξοστοιχία» συναισθημάτων!

Μαζί τους ο Ερρίκος με την καλύτερή του φίλη, την Αλίκη και την αγαπημένη και παιχνιδιάρικη γατούλα του, την Μιλού σε γλυκές περιπέτειες, γεμάτες συναισθήματα. Στο επόμενο βαγόνι ο φούρναρης Αιμίλιος, ο βοηθός του Μπεκίμ και τα έμψυχα υλικά ζούνε με το φοβερό μικρόβιο της Ζήλειας. Αλλά μέχρι πότε; Τη σκυτάλη παίρνει η Ρόζαλι η Καμηλοπάρδαλη, η οποία αγαπά να χορεύει, αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο χαριτωμένη σαν μια καμηλοπάρδαλη. Και τέλος ένα αγόρι με το όνομα «Δεν με πειράζει» που πάντα κρατάει μέσα του οτιδήποτε συμβαίνει! Μέχρι που αρχίζει να καταλαβαίνει ότι τα συναισθήματά του έχουν σημασία, μαθαίνει να τα εκφράζει και να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την αμέριστη συνεργασία με τις παιδαγωγούς του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Άμφισσας. Δίνουμε ραντεβού στον επόμενο παιδικό σταθμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο