Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας. Ρωτήστε έναν Λογοθεραπευτή…Υπάρχει λόγος!

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας
Ρωτήστε έναν Λογοθεραπευτή… Υπάρχει λόγος!

Την 11η Μαΐου έχει την τιμητική της η Λογοθεραπεία. Με αφορμή την φετινή Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Άμφισσας είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για το επάγγελμα του Λογοθεραπευτή. Μέσα από διαδραστική παρουσίαση σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες (κολάζ λόγου, παίζοντας με τα γράμματα αλλιώς, παντομίμα, ιστοριοδημιουργήματα) οι μαθητές ανακάλυψαν με έναν διασκεδαστικό τρόπο τι είναι η Λογοθεραπεία. Ήρθαν επίσης σε επαφή με τον εξοπλισμό και τα εργαλεία ενός Λογοθεραπευτή. Υιοθέτησαν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία δουλεύοντας σε ομάδες και εξέφρασαν ελεύθερα τις εντυπώσεις, τις απορίες και τα συναισθήματά τους για το επάγγελμα του Λογοθεραπευτή.
Την δράση συντόνισαν οι Λογοθεραπεύτριες του Κέντρου Ημέρας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Ν. Φωκίδας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κο Νίκο Παπούλια, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, τους εκπαιδευτικούς της τάξης και πρωτίστως τους μαθητές για τη ζεστή φιλοξενία στην αίθουσά τους και την αστείρευτη φαντασία τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο